Waldo

NL       FR       ENG

Waldo Geuns is actief als pianist, filosoof en musicoloog, drie disciplines die hij onlosmakelijk met elkaar verbindt binnen al zijn artistieke projecten.

Zijn pianospel is gekend voor zijn meeslepende en doordachte muzikaliteit en virtuositeit. Tegelijkertijd zorgt Waldo bij ieder optreden voor een vernieuwende concertervaring. Al vertellend brengt hij je als luisteraar nieuwe filosofische en emotionele inzichten bij, spreekt hij over het verhaal achter de muziek, en vertaalt hij de muziek van het verleden naar onze eigen beleving. Daarnaast combineert hij vaak klassieke muziek met andere disciplines zoals mode, dans, literatuur, jazzmuziek, paardenshows,… wat leidde tot succesvolle concerttournees. Tijdens zijn louter musicologische gastlezingen – voor cultuurinstellingen of op Radio 1 en Radio Klara – blijft zijn passie voor piano en filosofie nooit onopgemerkt.

Als muzikant vormde hij zich bij pianisten als Jan Michiels, Hans Leygraf, Christoph Lieske, Bernd Glemser, en André De Groote, en vervolmaakt hij zich nog steeds bij de Poolse pianist-pedagoog Wieslaw Szlachta. Tijdens zijn jonge carrière werd hij beloond met prijzen zoals de prestigieuze Prijs Burgemeester Paul Meyers en werd hij benoemd tot huismuzikant van het Hollands College van de KU Leuven. In dit Leuvense universiteitsgebouw geeft hij jaarlijks enkele lecture-recitals. Naast zijn carrière als solist werkt hij ook graag in kamermuziekverband. Zo is Waldo lid van het Leuvense Pianotrio De Drij Coppen (met violist Hugh Desmond en cellist Stijn Kuppens) en vormt hij met violist en filosoof Hugh Desmond het filosofisch-muzikale Duo Doppio Stile.

Dankzij zijn originele benadering van muziek kreeg Waldo de kans op te treden in belangrijke cultuurhuizen in binnen- en buitenland zoals Amuz en DeSingel in Antwerpen, Bozar en Flagey in Brussel, het Mozarteum in Salzburg en de Philharmonie en la Défense in Parijs. Ook was hij te gast op de meest uiteenlopende muziekfestivals zoals Festival Ten Vrede, Festival van Vlaanderen B-Classic (Limburg), Vlaanderen Festival 20/21 (Vlaams-Brabant), Jazzathome, Sopra la Musica Festival, Flagey Piano Days of Gentse Vleugels. Hij stond op het podium met orkesten zoals het Limburgs Kamerorkest, Limburgs Orkest Jeugd en Muziek, het Hasselts Symfonieorkest of SymphoniaASSAI, onder leiding van dirigenten zoals Wouter Lenaerts, Koen Dries, Jasper De Waal of Pierre Bartholomée.

Naast zijn muzikale activiteiten deelt hij zijn muziekbeleving graag op papier. Voortvloeiend uit zijn studies muziekschriftuur (Koninklijk Conservatorium Brussel), musicologie en filosofie (KU Leuven), schrijft hij regelmatig programmateksten, persteksten voor cultuurmagazines zoals Staalkaart en Koor&Stem, en is hij redacteur van het Flagey te Brussel. Daarnaast is hij reisbegeleider van de cultuurreizen van Davidsfonds.

> Als PDF downloaden

 

Repertoirelijst